mlýnek na obilí FidiFloc Medium
Naše hodnocení
Chytrá kombinace pro přípravu čerstvé mouky a čerstvě rozmačkaných vloček. FidiFloc Medium spojuje technologii elektrického mýnku Fidibus Medium s mechanickým vločkovačem FLicFloc. Mlýnek je vhodný pro mletí všech typů obilovin včetně rýže a kukuřice. Ruční vločkovač je určen pro každodenní pohodlnou přípravu čerstvých ovesných vloček. Silný 360wattový motor umele
100 g jemné mouky za minutu, zatímco mechanická vločkovací jednotka připraví
80-100 g vloček za minutu. Jednoznačně cenově výhodný přístroj oproti zankoupení každé kombinace zvlášť.
Specifikace
Mlýnek
- Měřítko rychlosti mletí: 100 g/min
- Kapacita násypky: 850 g
- Průměr mlecího kamene: 85 mm
- Výkon motoru: 360 W
- Hlasitost: cca 70 db
- Výška misky u výsypky: 150 mm
Vločkovač
- Měřítko rychlosti drcení: 80-100 g/min
- Kapacita násypky: 100 g
- Drtící segmenty: válce z nerezové oceli
- Výška misky u výsypky: 80 mm
- Hmotnost: 9,7 kg
- Rozměry v mm (v/š/h): 343/276/154
- Záruční doba: 12 let
Tělo z bukové překližky, násypka a víko z čistého bukového dřeva (impregnovaný povrch).
Chcete získat čerstvou celozrnnou mouku té nejjemnější zrnitosti? Podívejte se také na KoMo elektrické síto.
Hodnocení zákazníků
Zatím bohužel žádný z vás tento mlýnek nehodnotil, takže buďte první nebo si budeme muset něco vymyslet! :-)
Hodnocení zakazníků
Jen ze zkušenostmi, které teď mám bych si asi vybrala typ Fidibus XL a zvlášť vločkovač, nebo Duett 200.
Melu cca 20-25 kg mouky měsíčně a asi 2 kg vloček a mlýnek vydrží "jen" necelou hodinu, pak se přehřeje a potřebuje odpočinout :-( A z mechanického vločkování bolí ruka.....
ale jinak fakt SUPER! Doporučuji
Vaše hodnocení
FidiFloc Medium je kombinace mlýnku Fidibus Medium s vločkovačem FlicFloc. Elektrický mlýnek s ručním vločkovačem v jednom přístroji umožňují mlít celozrnnou mouku a vyrábět obilné vločky současně.
Mlýnek
Doporučujeme na:
pšenice, žito, ječmen, pohanka, proso, rýže, amarant, jáhly, špalda, kukuřice
Nevhodný na:
olejnatá semena a mokré materiály
Mleté plodiny by měly být očištěné a co nejsušší. Doporučujeme zrna den předem dosušit (např. radiátor ústředního topení). Pokud budete mlít vlhčí obilí, melte na “hrubo”.
Vločkovač
Doporučujeme na:
oves
Nevhodný na:
kukuřice, mák, sezam
Oves obsahuje přírodní tuky a zabezpečuje vynikající vločky. Jiné druhy obilí obsahují méně vody a tuků, proto je vhodné zrna před zpracováním propláchnout pod tekoucí vodou a nechat vsáknout potřebnou vlhkost.
Všechny KoMo obilné mlýnky mají velice pevné a tvrdé kameny složené ze směsi keramiky a korundu. Materiály jsou ztaveny za vysokých teplot ve vypalovací peci. Při výrobě této směsi vznikají ve výsledném materiálu vzduchové kapsy, díky kterým zůstává povrch stále hrubý. Usazení kamenů formuje mlecí komora vytvořena z plastu, který je netečný vůči potravinám. Speciálně vyvinuté elektrické motory poskytují dostatečně silný výkon a zároveň velmi tichý chod. Dřevo na výrobu mlýnku je získáváno z ekologicky obhospodařovaných lesů a chráněno organickými rostlinnými oleji. Pouze to nejlepší bukové dřevo je pečlivě vybíráno pro výrobu každého z mlýnků. Jemnost mouky je možné průběžně regulovat od hrubé až po velmi jemnou. Jednoduše otočíte násypkou a vyberete si na stupnici požadovanou hrubost mouky.
Ať už máte ječmen, jáhly, kukuřici, rýži, žito, pšenici nebo špaldu, vše proměníte na nejjemnější mouku, která je ideální pro všechny vaše potřeby pečení. Na hrubo je možné mlít i mastnější suroviny jako je např. oves a sója. Můžete umlít i mořskou sůl, sušenou zeleninu, houby (musí být dokonale vysušené) a různé druhy koření nebo kávu.
A co je nejdůležitější? Mlýnky produkují i tu nejjemnější mouku bez přehřívání zrna. Udržováním nízké teploty během procesu mletí jsou chráněny všechny enzymy, oleje a vitamíny. Kompaktnost dělá z mlýnků cenný nástroj pro každého, kdo si rád užívá radosti zdravé kuchyně. Všechny mlýnky jsou podporovány 12letou zárukou, ale vydrží mnohem déle. Přístroje s atraktivním designem pro vaši kuchyňskou linku.