mlýnek na obilí Fidibus XL

Popis


Velmi výkonný mlýnek z bukového masivu je vybaven silným 600ti wattovým motorem, který vám bez problému připraví 200 g té nejjemnější mouky za minutu. Násypka zvládne pojmout až 1200 g zrnek, což vydá na dva pořádně veliké bochníky chleba.

Stupeň jemnosti mletí je možné regulovat otáčením vrchní násypky. Mlecí komoru je možné otevřít bez nutnosti použití nářadí. Umožňuje mletí všech druhů obilovin jako je pšenice, žito, ječmen, pohanka, proso, rýže, jáhly, špalda a kukuřice.

Mletí obilovin


Mleté obiloviny by měly být očištěné a co nejsušší. Doporučujeme zrna den předem dosušit - např. na radiátoru ústředního topení. Pokud budete mlít vlhčí obilí, melte na "hrubo". Na hrubo je možné mlít i mastnější suroviny jako je oves a sója. Můžete umlít i mořskou sůl, sušenou zeleninu, různé druhy koření, kávu nebo houby - musí být dokonale vysušené. Vyhněte se mletí všech druhů olejnatých surovin jako jsou lněná, konopná, sezamová nebo maková semínka - během mletí dochází k zamazání mlecích kamenů a mlýnek ztrácí schopnost mletí.

Chcete získat čerstvou celozrnnou mouku té nejjemnější zrnitosti? Podívejte se také na KoMo elektrické síto.

Hodnocení zákazníků

Zatím bohužel žádný z vás tento mlýnek nehodnotil, takže buďte první nebo si budeme muset něco vymyslet! :-)

Hodnocení zakazníků

Marešová
Mlýnek je úžasný. Koupili jsme ho před dvěma lety a mele dost často. Vše stále drží a funguje. Vše je namleto během chvilky. Opravdu výkonný stroj. Investice se vyplatí a vrátí se.

Vaše hodnocení

1

Úžasně rychlý a výkonný. Mlýnek Fidibus XL dokáže vyprodukovat dvojnásobně více mouky než menší modely Fidibus. Vynikající pro velké kuchyně a všechny nadšence.

Doporučujeme na:

pšenice, žito, ječmen, pohanka, proso, rýže, amarant, jáhly, špalda, kukuřice

Nevhodný na:

olejnatá semena a mokré materiály

Specifikace

  • Měřítko rychlosti mletí: 200 g/min
  • Kapacita násypky: 1200 g
  • Průměr mlecího kamene: 85 mm
  • Výkon motoru: 600 W
  • Hlasitost: cca 72 db
  • Hmotnost: 9,0 kg
  • Výška misky u výsypky: 160 mm
  • Rozměry v mm (v/š/h): 365/165/165
  • Záruční doba: 12 let


Tělo, násypka i víko mlýnku jsou z bukového masivu (impregnovaný povrch).

logo Všechny KoMo elektrické obilné mlýnky mají velice pevné a tvrdé kameny složené ze směsi keramiky a korundu. Materiály jsou ztaveny za vysokých teplot ve vypalovací peci. Při výrobě této směsi vznikají ve výsledném materiálu vzduchové kapsy, díky kterým zůstává povrch stále hrubý. Usazení kamenů formuje mlecí komora vytvořena z plastu, který je netečný vůči potravinám. Speciálně vyvinuté elektrické motory poskytují dostatečně silný výkon, a zároveň velmi tichý chod. Dřevo na výrobu mlýnku je získáváno z ekologicky obhospodařovaných lesů a chráněno organickými rostlinnými oleji. Pouze to nejlepší bukové dřevo je pečlivě vybíráno pro výrobu každého z mlýnků. Jemnost mouky je možné průběžně regulovat od hrubé až po velmi jemnou. Jednoduše otočíte násypkou a vyberete si na stupnici požadovanou hrubost mouky.

Ať už máte ječmen, jáhly, kukuřici, rýži, žito, pšenici nebo špaldu, vše proměníte na nejjemnější mouku, která je ideální pro všechny Vaše potřeby pečení. Na hrubo je možné mlít i mastnější suroviny jako je např. oves a sója. Můžete umlít i mořskou sůl, sušenou zeleninu, houby (musí být dokonale vysušené) a různé druhy koření nebo kávu.

A co je nejdůležitější? Mlýnky produkují i tu nejjemnější mouku bez přehřívání zrna. Udržováním nízké teploty během procesu mletí jsou chráněny všechny enzymy, oleje a vitamíny. Kompaktnost dělá z mlýnků cenný nástroj pro každého, kdo si rád užívá radosti zdravé kuchyně. Všechny mlýnky jsou podporovány 12letou zárukou, ale vydrží mnohem déle. Přístroje s atraktivním designem pro vaši kuchyňskou linku.

Vyberte si dárek:

Není skladem

13 990,- Kč
Vložit do košíku
 
Košík
Váš košík je prázdný

Denně čerstvá celozrnná mouka s mlýnky KoMo

Již více než 30 let se rakouská firma KoMo zabývá výrobou kamenných ručních a elektrických mlýnků na obilí, díky kterým získáte celozrnnou mouku zaručeně čerstvou a umletou mezi kameny. Taková čerstvě umletá mouka krásně voní, skvěle chutná a jsou v ní zachovány všechny živiny i kvalitní nenasycené mastné kyseliny. Můžete si umlít jakoukoliv mouku - špaldovou, žitnou, pohankovou, kamutovou, pšeničnou, kukuřičnou nebo třeba rýžovou.

Mohlo by vás zajímat: Sháníte kvalitní odšťavňovač nebo mixér? | Výběr nejlepších sušiček potravin! | Upečte si pravý kváskový chléb v domácí pekárně.