mlýnek na obilí Sana

Naše hodnocení


Elektrický mlýnek na obilí Sana je vybaven silným motorem, který umele 100 g jemné mouky za minutu. Umožňuje mletí všech druhů obilovin jako je pšenice, žito, ječmen, pohanka, proso, amarant, jáhly, špalda, rýže nebo kukuřice. Do násypky se vejde až 850 g zrnek, což je dostatečné množství k přípravě více než kilového celozrnného chleba.

Mletí obilovin


Mleté obiloviny by měly být očištěné a co nejsušší. Doporučujeme zrna den předem dosušit - např. na radiátoru ústředního topení. Pokud budete mlít vlhčí obilí, melte na "hrubo". Na hrubo je možné mlít i mastnější suroviny jako je oves a sója. Můžete umlít i mořskou sůl, sušenou zeleninu, různé druhy koření, kávu nebo houby - musí být dokonale vysušené. Vyhněte se mletí všech druhů olejnatých surovin jako jsou lněná, konopná, sezamová nebo maková semínka - během mletí dochází k zamazání mlecích kamenů a mlýnek ztrácí schopnost mletí.

Chcete získat čerstvou celozrnnou mouku té nejjemnější zrnitosti? Podívejte se také na KoMo elektrické síto.

Hodnocení zakazníků

Mlynky.cz
Dobrý den, nahrubo je možné na mlýnku mlít i čočku. Přeji hezký den, Mlynky.cz
monika
dobry den, prosim vas, je mozne na mlynku mlit i cocku?
Mlynky.cz
Dobrý den, děkujeme Vám za dotaz. Mlýnek Sana se vyrábí v Rakousku. Jsme autorizovaní prodejci a v případě potřeby probíhá servis přímo přes nás. S pozdravem Váš tým Mlynky.cz
Jana
Dobrý den,
mohla bych poprosit o informaci, kde se mlýnek Sana vyrábí a jak probíhá servis v případě potřeby? Děkuji Jana Šmídová
Mlynky.cz
Dobrý den, děkujeme Vám za dotaz. Obilný mlýnek je schopen rozemlít ovesné vločky pouze nahrubo. Oves sám o sobě obsahuje přírodní tuky a díky tomu je mastnější než běžné druhy obilovin. Z tohoto důvodu není ideální obilovinou pro přípravu jemné mouky na kamenném mlýnku. S pozdravem Váš tým Mlynky.cz
Petr
Dobrý den
Rád bych se zeptal zda tento mlýnek je shopen dostatečně rozemlet a vytvořit mouku ze standartních ovesných vloček.
Předem děkuji za reakci.
petr k.
Všechna hodnocení

Vaše hodnocení

Mlýnek na obilí Sana

Mlýnek na obilí "Sana"

Doporučujeme na:

pšenice, žito, ječmen, pohanka, proso, amarant, jáhly, špalda, rýže, kukuřice

Nevhodný na:

olejnatá semena (lněná, konopná, sezamová, maková, atd.) a mokré materiály

Specifikace

  • Měřítko rychlosti mletí: 100 g/min
  • Kapacita násypky: 850 g
  • Průměr mlecího kamene: 85 mm
  • Výkon motoru: 360 W
  • Hlasitost: cca 70 db
  • Hmotnost: 8,0 kg
  • Výška misky u výsypky: 120 mm
  • Rozměry (v/š/h): 343/166/166 mm
  • Záruční doba: 12 let


Tělo, násypka i víko mlýnku jsou z bukového masivu (impregnovaný povrch).

KoMo



Popis výrobce


Mlýnek na obilí Sana má velmi pevné a tvrdé mlecí kameny, o průměru 85 mm, které jsou složené ze směsi keramiky a korundu. Materiály jsou ztaveny za vysokých teplot ve vypalovací peci. Při výrobě této směsi vznikají ve výsledném materiálu vzduchové kapsy, díky kterým zůstává povrch stále hrubý bez opotřebení. Usazení kamenů formuje mlecí komora vytvořena z plastu nebo pryžové vložky, které jsou netečné vůči potravinám.

Speciálně vyvinutý elektrický motor, silný 360 W, poskytuje dostatečný výkon a zároveň velmi tichý chod. Dřevo na výrobu obilného mlýnku je získáváno z ekologicky obhospodařovaných lesů a chráněno organickými rostlinnými oleji. Pro výrobu je pečlivě vybíráno pouze to nejlepší bukové dřevo.

Hrubost mouky je možné průběžně regulovat od hrubé až po velmi jemnou. Jednoduše otočíte násypkou a vyberete si na stupnici požadovanou hrubost mouky. Mlýnky produkují i tu nejjemnější mouku bez přehřívání zrna. Udržováním nízké teploty během procesu mletí jsou chráněny všechny enzymy, oleje a vitamíny.

Kamenný obilný mlýnek Sana je podporován dlouhou zárukou 12 let, ale vydrží mnohem déle. Kompaktnost dělá z obilného mlýnku cenný nástroj pro každého, kdo si rád užívá radosti zdravé kuchyně.

Vyberte si dárek:

Není skladem

10 990,- Kč
Vložit do košíku
 
Košík
Váš košík je prázdný

Denně čerstvá celozrnná mouka s mlýnky KoMo

Již více než 30 let se rakouská firma KoMo zabývá výrobou kamenných ručních a elektrických mlýnků na obilí, díky kterým získáte celozrnnou mouku zaručeně čerstvou a umletou mezi kameny. Taková čerstvě umletá mouka krásně voní, skvěle chutná a jsou v ní zachovány všechny živiny i kvalitní nenasycené mastné kyseliny. Můžete si umlít jakoukoliv mouku - špaldovou, žitnou, pohankovou, kamutovou, pšeničnou, kukuřičnou nebo třeba rýžovou.

Mohlo by vás zajímat: Sháníte kvalitní odšťavňovač nebo mixér? | Výběr nejlepších sušiček potravin! | Upečte si pravý kváskový chléb v domácí pekárně.